Schijtluis

(21 klantbeoordelingen)

15.00

Ik ben met vakantie van 27 april tot 25 mei. Dus als je Schijtluis snel in huis wilt hebben, kun je het beter even bij bol of je boekhandel bestellen.

Schijtluis gaat is zojuist voor de vierde herdrukt! Dat is heel goed nieuws, want je krijgt nu een nieuwe, niet eerder gepubliceerde versie, met update tot juni 2018! Schijtluis gaat over mijn leven met een paniekstoornis. Met dit boek wil ik het taboe op angst- en depressieklachten doorbreken. Want het is geen pretje om je angstig of depressief te voelen, en al helemaal niet om je er ook nog eens voor te schamen. Bestel het boek hier. Wil je een persoonlijke boodschap in je boek? Een gesigneerd exemplaar? Dat kan! Gewoon even aangeven in het formulier onderaan deze pagina (maar niet vergeten dan ook het boek te bestellen). Blogs over het boek

Categorie:

Beschrijving

Een cabaretier met angst om van huis te gaan, dat is niet handig. Angst voor grote groepen mensen is ook niet handig voor een cabaretier die voor volle zalen wil spelen. Toch is dit wat Marjolijn het liefste doet. Van de ene op de andere dag werd ze overvallen door paniekaanvallen die steeds heviger werden. Op het dieptepunt kwam ze haar huis niet meer uit. In 2010 won ze zilver bij het Amsterdams Kleinkunstfestival en tourt sindsdien met haar voorstelling door het land. Met behulp van medicijnen en haar psychiater onder de sneltoets van haar mobiel.

Schijtluis gaat over mijn leven met een paniekstoornis. Met dit boek wil ik het taboe op angst- en depressieklachten doorbreken. Want het is geen pretje om je angstig of depressief te voelen, en al helemaal niet om je er ook nog eens voor te schamen.

In Nederland krijgt één op de vijf mensen een angststoornis. Ruim drie miljoen mensen kampen er nu mee. Ik ben dus niet de enige. Ook Bekende Nederlanders zoals René van der Gijp, Ingmar Heytze en Sylvia Witteman hebben last van angsten. Zij vertellen hierover in mijn boek.

Bestel het boek hier. Wil je een persoonlijke boodschap in je boek? Een gesigneerd exemplaar? Dat kan! Gewoon even aangeven in het onderstaand formulier. Je krijgt  ’t boek dan thuisbezorgd inclusief de boodschap.

Let op: De opdracht die je in je gesigneerde exemplaar wilt, kun je hieronder invullen. Daarnaast moet je wel gewoon het boek bestellen door hierboven op winkelmand te klikken.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw persoonlijke boodschap

21 beoordelingen voor Schijtluis

 1. Ans

  Heb de voorstelling geen paniek gezien en je boek schijtluis gelezen en of het de bedoeling is of niet maar het heeft mij heel goed geholpen met de gedachten dat het veel heftiger had kunnen zijn.

 2. André van der Wal

  Dag Marjolijn,

  Ik heb je show en je boek becommentarieerd. Indrukwekkend!
  Zie mijn site: andrevanderwal.nl

 3. Huib (geverifieerde eigenaar)

  Hoeraaaaaaaaaaaaaa, ik ben niet meer alleen . Het is moeilijk te lezen maar dat heb je als je er ook nog a.d.h.d.heb maar ben blij dat ik het boek heb.
  Hoop Meer van je te horen of lezen. xxxxx

 4. Katrien Tavernier

  Fantastisch als ik er door een boek in slaag mijn paniekaanvallen niet altijd even serieus te nemen…lachen dit boek…maar ook dikwijls heel serieus. Ik geef toe, ik zat te wachten op het moment waarop het ging over ‘beter worden’, wat voor Marjolein ‘het wondermiddel’ geworden is 😉 Een waarheid als een koe: de oplossing komt vanuit jezelf, met heel veel vallen en opstaan en hopelijk met de hulp van een goede psychotherapeut. Mensen spiegel je niet aan een ander maar haal humor en volharding uit dit boek. Top van Marjolein dat ze hier een boek over schrijft want paniek is naast VELE andere zogenaamde ‘psychische ‘ aandoeningen nog veel te veel taboe! We zijn allemaal mensen en paniek is een symptoom, als enkel ander! Als je zoekt naar het onderliggende…zal je de paniek zien als een richtingaanwijzer!

 5. J (geverifieerde eigenaar)

  K bestel graag je boek.met een persoonlijke noot van jou zelf ajb.
  Dat dappere dodo, s ook schijtluizen kunnen geweest zijn, zijn of worden.

 6. Dominique (geverifieerde eigenaar)

  Een prettig en openhartig geschreven boek. Moedig hoe je over deze kant van jezelf schrijft en dat je zo een bijdrage levert aan meer begrip en acceptatie van ons, schijtluizen.

 7. Marina

  Wat een ontzettend goed boek! Leest ontzettend makkelijk en snel weg. Het is begrijpelijke taal voor mensen die geen angststoornis hebben en 1 en al herkenning voor mensen die er wel mee te maken hebben.
  In mijn geval is het dus heel veel herkenning maar ook een stukje erkenning… klachten die ik ook heb ervaren maar die door behandelaars als ‘tussen mijn oren’ bestempeld worden. Ik ga het de mensen in mijn naaste omgeving laten lezen om ze meer zicht te geven op mijn stoornis!
  Ik ben ook heel benieuwd naar de voorstellingen, die geweest zijn (zouden echt op dvd moeten!!) en die nog komen! Blijf ook schrijven… voor de schijtluizen onder ons is dit echt een hart onder de riem 🙂

 8. Debbie

  Zo’n fijn boek, Marjolijn! Ik heb het in één ruk uitgelezen. Niet alleen fijn voor mij (ik heb al 20 jaar een paniekstoornis), maar ook voor alle mensen om mij heen. Het is zo grappig en doeltreffend geschreven, echt knap! Wat Marjolijn heel goed doet is beschrijven waar je allemaal tegenaan loopt oa binnen de hulpverlening en je eigen gedachten, (die af en toe te ‘gek’ voor woorden zijn) met heel veel humor en zelfspot!

 9. Linda (geverifieerde eigenaar)

  Heel herkenbaar Marjolijn, hier een hulpverlener met een angststoornis. Ook niet echt handig! Ik schaam mij hier vaak voor, heb veel geleerd van jou…
  Je hebt alles zo beeldend geschreven, met een lach en een traan heb ik je boek gelezen. Bedankt!

 10. marijke de kruif

  Wat een boek! Wat een verhaal! En wat een moed! Ik haat lezen maar in twee avonden uitgelezen. Zeker een aanrader voor de mensen die met angst leven en de personen om die gene heen. Het geeft veel steun en het gevoel dat je niet de enige ben met angst en wat er allemaal bij komt kijken, je voelt je begrepen en een duwtje in de goede richting! Succes

 11. Anouk

  Wat een prettig boek, leest makkelijk weg ondanks dat het een pittig onderwerp is waar ze openhartig over schrijft. Mijn complimenten!
  Ik had al bewondering voor Marjolijn, ik heb meerdere optredens van haar gezien en na het lezen van dit boek heb ik nog meer bewondering voor haar. Top!

 12. Els Bakker

  Angst over angst, pijn op pijn.. bijna niet te bevatten en tóch zo enorm helder duidelijk gemaakt hoe het is met een angststoornis te leven. Marjolijn is duidelijk beresterk: om zo lang te vechten en te worstelen en uiteindelijk te komen tot supergoeie voorstellingen en een uitermate prettig leesbaar boek. Lees het en geef het door!

 13. Elly Weyt

  Een geweldig boek!
  Schijtluis in één ruk uitgelezen.
  Ik heb ontzettende bewondering voor Marjolijn gekregen. Wat een strijd heeft ze gestreden.
  Schijtluis is mooi, ontroerend en maakt iets in je los.
  Een boek wat je zeker moet lezen!

 14. Els

  Ik vind Schijtluis een open, eerlijk en vooral dapper boek. Ik denk dat het voor veel lotgenoten en hun omgeving veel herkenning zal geven, maar ook als het onderwerp nieuw voor je is (wat bijna niet mogelijk lijkt met de statistieken: 1 op de 5 Nederlanders heeft een angststoornis!) geeft het een absoluut verhelderend kijkje in de keuken. Zeker een aanrader!

 15. Corrie Goeman

  Wat een ge-wel-dig boek. Een boek met een lach en een traan welke ik in 1 ruk heb uitgelezen. Kamp zelf al jaren met een angststoornis en de herkenning in het boek voelde als een verademing….. Ik laat het ook aan mensen in mijn omgeving lezen zodat zij ook begrijpen hoe ik me soms voel. Bedankt Marjolijn!!

 16. Lida

  Ik heb erg genoten van je voorstelling van vrijdag en heb gisteren in een adem je boek uitgelezen en heb nu nog meer bewondering voor je! Ik denk dat mijn dochter er erg veel herkenning, perspectief, relativeringsvermogen, humor en acceptatie in kan vinden. Dankjewel een aanwinst voor de psychiatrie! Ik hoop dat er ook veel hulpverleners hun voordeel (inzicht) opdoen met jouw boek!

 17. Petra Nannes (geverifieerde eigenaar)

  “Schijtluis” heb ik in een ruk uitgelezen.
  Was wel heftig, wat een strijd ! En wat een herkenning, helaas geen” feest van”, want grappig is het niet. Wat een moedige mens om toch verder te gaan en zoveel kracht te hebben om je passie te volgen. Het wonderlijke is dat ik nog nooit zo hard gelachen heb in het theater als bij Marjolijn. Heb heel veel bewondering haar!

 18. Astrid van Noort

  Dit boek is echt aan aanrader ! Wat gebeurt er echt met iemand die leeft met een angststoornis. Herkenning, ontroerend, krachtig en kwetsbaar geschreven. Veel mensen ervaren dit in hun leven, zelf of bij een dierbare, meer dan we denken. Juist bij die personen waarvan je het niet verwacht. Zo zichtbaar is het niet! dank je voor het schrijven van dit boek. Ik ga het doorgeven.

 19. Marjolein Eikholt

  Schijtluis, wat een topper! Het leest als een tierelier …
  Het leven met deze ongewenste ‘vriend’ wordt onbeschroomd beschreven,
  met een aangename dosis humor, gewoon zoals het is..
  Wat een herkenning! Een verademing, heerlijk!

 20. martijn van w

  Heerlijk boek van een (h) eerlijk mens. Toegankelijk, vol humor, hoopgevend, leest lekker. Een aanrader ! (Ook voor beleidmakers en medici).

 21. Esther luijten

  Wat een geweldig boek!!
  Ik ben erin begonnen en ik lees het niet, ik vreet het!!
  Wat een herkenning…
  Kippenvel ,tranen, lachen..
  Een must voor alle fobici onder ons…..

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.